2013. szeptember 10., kedd

Hídnap 2013

Az Ipoly partján idén is megrendezésre került a szokásos, augusztusi eleji Hídnap. Ipolyviskiek és tésaiak szép számmal telepedtek le a viski híd alá. Az iszonyatos kánikulában kellemes felfrissülést adott az Ipoly hűs vize. Többen is megmártóztak benne a nap folyamán, de volt aki itt hűtötte az italait. Mindeközben izzadságos munkával rotyogtak a bográcsban a kiváló halétkek. Finomabbnál finomabb halászleveket kóstolhattunk, volt édesvízi és tengeri halból készült hallé is. Ha már Hídnap és a halé a főszerep, többen frissen sült hallal kínálták a vendégeket. Azok sem maradtak üres gyomorral, akik nem kedvelik a halat, mert kenyérlángost, sztrapacskát és az est folyamán fokhagymás lángost is készítettek a résztvevők. A nap végén a zsűritagok összeültek és pontozták a megízlelt ételeket. Büszkék lehetünk, hogy a harmadik helyezett díját, illetve a különdíjat tésaiak vehették át. Tóth Ferenc isteni halászlevét választották harmadiknak és Kelemen Lajos kapott különdíjat a sült keszegeiért, melyeket maga fogott ki és felesége sütött ropogósra.



Szerencsére a rekkenő hőség ezúttal sem vette el a kedvét a Hulej Palacsintázó „üzemeltetőinek”, hogy egész napon át kedvezzenek az édesszájúaknak.


Kellemes hangulatban, nyári forróságban telt az idei Hídnap is. Tésaiak és viskiek megoszthatták egymással tapasztalataikat, szakács fortélyaikat, pálinkájukat. Mire beesteledett remek asztaltársaságok alakultak ki, kellemesen beszélgetésekkel, vidám hangulattal. Reméljük, hogy addig sem akad senki torkán szálka és jövőre is közösen mulathatunk a Hídnapon!


Képek a Galériában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése